VÁLTOZIK A KÖTELEZŐ KÉMÉNYELLENŐRZÉS GYAKORISÁGA

“Tisztelt Ügyfeleink!

2016. július 1-jétől hatályos a kéményseprő-ipari tevékenység ellátásának szakmai szabályairól szóló 21/2016. (VI. 9.) BM rendelet. A jogszabályváltozás miatt az év második felére tervezett kötelező sormunka ellenőrzéseket a kéményseprő-ipari szolgáltató csak bizonyos esetekben végezheti el. Szilárd tüzelésű kémények esetében évi egy alkalommal kell a szolgáltatónak ellenőriznie az adott égéstermék-elvezetőt, azaz azon, szilárd tüzelésű kéménnyel rendelkező ingatlanok esetében, ahol utoljára 2015-ben történt kötelező kéményellenőrzés, ott idén lesz ellenőrzés. Emellett azon ingatlanokban is lesz ellenőrzés, ahol a négyévenkénti műszaki felülvizsgálat az idei év második felében esedékes. Az ellenőrzés időpontjáról a jogszabályban előírt módon értesítjük az ingatlantulajdonosokat, ingatlanhasználókat.

Annak érdekében, hogy 2016. évben ne maradjanak ellenőrizetlen kémények, Önnek lehetősége van esetileg megrendelni az Ön és családja élet- és vagyonbiztonságát garantáló ellenőrzést. Az eseti kéményellenőrzés megrendelő nyomtatványt innen töltheti le!

A július 1-jétől hatályos szabályozás szerint a következő kötelező kéményellenőrzésre a legutóbbi ellenőrzéstől számított második évben fog sor kerülni, azaz az utoljára 2015-ben ellenőrzött kémények esetében 2017-ben, a legutóbb 2016-ban ellenőrzött kémények esetében 2018-ban. A megrendelt pótellenőrzések és nyilatkozatok teljesítése rendben zajlik június után is.

FŐKÉTÜSZ Kft.”

 

Forrás: http://kemenysepro.hu/