Kéménybélelés

Kéménybélelési munkafolyamat

Mi is a FuranFlex valójában?

Egy olyan új technológia, amihez nem kell megbontani a kémény melletti falat és bármilyen vonalvezetésű kéménybe könnyen beszerelhető. Teljesen gáztömör és korrózióálló. Az eljárás lényege abban rejlik, hogy a bélelőanyagot képlékeny formában húzzuk be a kéménybe. Ezúton felfújjuk és forró levegővel kötési hőmérsékletre melegítjük. Ez az új technológia lehetővé teszi, hogy a kéménybélés tökéletesen felvegye a kémény formáját, mindezek mellett nagyon rövid idő alatt beépíthető.
A beszerelés lépései:

Válasszuk le a gázkészüléket vagy készülékeket a bélelendő kéményről, hogy hozzáférjünk minden csatlakozási ponthoz.
A kémény megtisztítása a következő lépés. A tisztításnak a célja, hogy a megfelelő átmérő biztosítva legyen, valamint a már kialakult korrodált rétegek eltávolítása.
Majd kivéssük a régi bekötőt és egy új peremes bekötőt helyezünk be.
Ezután kibontjuk a beton kéményajtókat.
Behúzzuk a kéménybe a FuranFlexTM csövet. A cső, ebben a formájában egy könnyen hajlítható hosszanti irányban összehajtogatott tömlőről van szó. A tömlő egyik végét rögzítjük a kémény tetején, míg a másik végét a kémény alján rászereljük egy speciális hőfúvó készülékre. A kémény tetejénél lévő részt szintén lezárjuk, külön erre a célra kialakított adapterrel.